Технологія нанесення керамічної фарби «ТЕЗОЛАТ» на поверхні дахів та покрівель.

Dah1

Рідка керамічна теплоізоляція застосовується для теплоізоляції металевих, шиферних, бетонних, бітумних та черепичних дахів і покрівель в якості ефективної теплоізоляції.

Logo_Tezolat2

Переваги матеріалу:

• відображає всередину приміщень 40-60% теплового випромінювання, завдяки чому знижуються тепловтрати в осінньо-зимовий період і заощаджуються енергоресурси на опалення;

• розсіює до 95% падаючого сонячного випромінювання, завдяки чому дах і мансардні приміщення не перегрівається влітку, економляться енерговитрати на охолодження і кондиціонування будівель;

• матеріал володіє вираженими гідроізоляційними і гідрофобними властивостями, завдяки чому підвищується гідроізоляція покрівлі. Виключається утворення конденсату на поверхні даху, зменшується кількість снігу і льоду в зимовий період;

• можливість тонування покриття в будь-який колір, а також фарбування покриття фарбою;

• довговічність матеріалу – термін експлуатації покриття до 15 років.

Необхідний витрата матеріалу Тезолат можна визначити, виходячи з розрахунку 0,5 л на 1 метр квадратний для одного шару. Враховуйте, що матеріал потрібно буде нанести 2-3 шари.

Умови нанесення матеріалу Тезолат

Роботи з нанесення рідкої керамічної теплоізоляції на «холодні» поверхні металевого даху слід здійснювати при температурі зовнішнього середовища не менше +15 ° С і не вище 75% відносної вологості повітря.

Запам’ятайте: чим вище відносна вологість, тим більше час висихання покриття. При меншій вологості скорочується і час міжшарової сушки.

Особливості нанесення при низькій температурі

Якщо стовпчик термометра опустився нижче +10 С, то металеву поверхню потрібно прогріти хоча б до +15ºС. Якщо у вас немає такої можливості, нанесення рідкої теплоізоляції краще перенести на інший день. У будь-якому випадку, якщо ви здійснюєте роботи з рідкої керамікою при температурі нижче +20ºС і (або) підвищення вологості – до 85%, період сушіння шарів доведеться збільшити мінімум в 2, а то і 3 рази. Матеріал Тезолат, нанесений в умовах низької температури повітря, після утворення плівки може здатися полімеризованим. Це оманливе враження. Остаточну міцність плівка набуде лише після завершення хімічної реакції та повної полімеризації покриття.

Особливості нанесення при високій температурі

Висока температура повітря теж вносить свої корективи при роботі з рідкою теплоізоляцією. Гаряче повітря прискорює процес випаровування вологи і затвердіння. З-за цього верхній висохлий шар може перешкоджати виходу залишків вологи, що не випарувалась з середини. Очевидно, що це погано вплине на теплоізоляційні властивості і характеристики експлуатації матеріалу Тезолат.

Краще всього проводити роботи при однаковій температурі навколишнього середовища і поверхні. Уникнути значної різниці в температурах повітря і металу в літній період можна в ранковий час.

Сушити шари нанесеного матеріалу спрямованим потоком нагрітого повітря не рекомендується.

Висушіть поверхню!

Поверхня, перш за все, повинна бути сухою. Це важливо. Якщо немає умов для природного висихання, висушіть її примусовим шляхом.

Як відомо, що на чистих, гладких поверхнях з металу при вологості більше 90% відбувається конденсація пари. При вологості 65-75% конденсат з’являється і на неочищених або шорстких металевих поверхнях. Навіть при невисокому рівні вологості може утворитися конденсат в тому випадку, якщо температура повітря вище температури металу.

Етапи нанесення рідкої керамічної теплоізоляції :

1. Підготуйте робочу площу поверхні

Спочатку очистіть поверхню, на яку ви збираєтеся нанести рідку кераміку, від іржі, окалини, відшарування старої фарби. Зробіть це механічним шляхом або вручну, наприклад, металевими щітками або дрилем зі спеціальною насадкою – металевою щіткою.

Після цього видаліть пил. Якщо залишилися необроблені жирові плями, знежирить поверхню з допомогою розчинника 646, 647, уайт-спірит.

Якщо метал сильно вражений корозією або іржею, обробіть перетворювачем іржі згідно інструкції на перетворювачі.

2. Нанесіть ґрунтовку

На очищену і оброблену поверхню нанесіть 1-2 шару грунтовки по металу типу ТЕРМОЩИТ ГРУНТ Фасад, Антикорозійний, Відновлюючий або аналоги з розрахунку 60-100 г/м2. Ґрунтовку наносите у взаємо перпендикулярних напрямках.

3. Підготуйте розчин матеріалу

Відкрийте упаковку з матеріалом Тезолат. Вручну, або за допомогою міксера (спеціальна насадка для перемішування на електричної дрилі), ретельно перемішуйте його, поки не отримаєте однорідну по густоті масу. Швидкість обертання насадки – не більше 150-400 оборотів в хвилину. При необхідності для отримання бажаного кольору покриття, в матеріал можна додати барвник для водно-дисперсійних фарб. (Додавання сторонніх домішок знижує теплоізоляційний ефект, тому ми рекомендуємо або додавати барвник у останній шар покриття у пропорції до 10% по об’єму, або, для отримання насичених кольорів, фарбувати вже повністю висохле покриття Тезолат акриловою фарбою необхідного кольору.)

4. Нанесіть перший шар (ґрунтувальний шар можна виключити)

На поверхню даху нанесіть шар грунтовки матеріалу Тезолат за допомогою кисті, валика або фарбопульта з соплом 2,0-2,5 мм. Для його отримання додайте до складу чисту воду з такого розрахунку: на 1 л Тезолата 100 – 150 мл води (за необхідності). Розведений розчин через час помішуйте.

При температурі +20 ºС час сушіння шару складе 12 годин. Якщо температура нижче, ніж +15 ºС, то цей час необхідно продовжити (до 24 годин).

5. Основні шари

Розчин основних шарів покриття готується в наступному співвідношенні: на 1 л Тезолата 40-50 мл чистої води (при необхідності). Якщо температура поверхні вище +80 С, матеріал необхідно розвести до консистенції молока. Пам’ятайте, що розчин потрібно час від часу перемішувати. Кожен наступний шар наносити перпендикулярно відносно попереднього.

6. Міжшарова сушка!!!!

При роботі з рідкою теплоізоляцією важливим моментом є дотримання методики міжшарової сушки. Необхідний час для повного висихання одного шару (0,3 – 0,5 мм) може відрізнятися залежно від умов зовнішнього середовища:

– 24 години – коли температура повітря +20ºС і вище, відносна вологість не вище 75%;

– 48-72 години – при температурі нижче +15 ° С і відносній вологості не вище 75%.

7. Обробка після нанесення теплоізоляції і декоративне покриття

Після повного висихання рідкої керамічної теплоізоляції на утеплену поверхню можна нанести декоративний матеріал. Довгостроковий захист і гарний зовнішній вигляд додасть акрилова фарба.

Dah2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *